rouwkrans

Soorten rouwkransen

Er zijn veel verschillende soorten rouwkransen. Sommige zijn eenvoudig, terwijl anderen meer uitgebreid zijn. Er zijn kransen voor begrafenissen en gedenktekens die worden gemaakt in religieuze symbolen, of ze kunnen patriottisch van aard zijn. De beste manier om te beslissen wat voor soort krans u moet kopen, is door de tijd van het jaar te overwegen dat u van plan bent het op te hangen. Terwijl de meeste mensen decoratieve kransen hangen tijdens de feestdagen, gebruiken sommigen ze op andere momenten van het jaar.

In een christelijke begrafenis wordt een krans in de vorm van een kruis gebruikt. Bloemen vergezellen de ziel naar het hiernamaals, dus begrafenissen voor orthodoxe religies kunnen ook een krans bevatten. Ongeacht het type begrafenisdienst dat u van plan bent bij te wonen, een rouwkrans is een prachtige manier om uw respect te betuigen en uw steun te tonen voor de getroffen familie. Hier zijn enkele voorbeelden van soorten kransen:

Een krans gemaakt van veren is meestal kleurrijker dan een traditionele krans. In het geval van veren worden veel veren gesneden en gewijzigd om meer levendige kleuren te creƫren. Sommige veren worden gesneden om op een vogel te lijken, terwijl anderen een gekartelde rand hebben. Er zijn echter geen wetenschappelijke verklaringen waarom sommige veren zijn gekruld. Dit kan te wijten zijn aan het feit dat de veren van nature gekleurd zijn, terwijl die geverfd met kunstmatige kleuren aantrekkelijker zijn. Deze kleuren hebben de neiging om met de tijd te vervagen, maar worden nog steeds bewaard op de achterkant van kransen en andere gebieden beschermd tegen licht.

Scroll naar top